#254 Ente gör entré
S01:E254

#254 Ente gör entré

Episode description

Det finns gott om appar för tvåfaktorsautentisering. Under många år var Authy poddens främst rekommenderade app för ändamålet. Den var kostnadsfri, reklamfri och lät användaren synkronisera sina tvåfaktorsautentiseringshemligheter mellan alla enheter oavsett operativsystem.

I fjol meddelade utvecklarna av Authy att de skulle lägga ned stödet för skrivbordsoperativsystem (Windows och Mac OS). Samtidigt började konkurrenten 2FAS få fotfäste. 2FAS erbjöd nästan allt som Authy erbjöd och hade dessutom öppen källkod.

2FAS nackdel var och är sättet som tvåfaktorsautentiseringshemligheterna synkroniseras. På IOS synkroniseras tvåfaktorsautentiseringshemligheterna via Icloud medan de på Android synkroniseras via Google Drive. Det ställer till problem för användare som har både en Iphone och en Android-surfplatta eller både en Android-mobil och en Ipad. Den relativt nya tvåfaktorsautentiseringsappen Ente Auth löser det problemet och utmanar nu 2FAS efter att ha åtgärdat två problem som appen drogs med fram till i våras.

I veckans avsnitt av Bli säker-podden pratar Peter och Nikka om för- och nackdelarna mellan 2FAS och Ente Auth. Podduon pratar också om träning av AI-modeller, otillåten spårningskod och justitieminister Gunnar Strömmers syn på massövervakningsförslaget Chat Control 2.0.

Se fullständiga shownotes på https://go.nikkasystems.com/podd254.